Pasivni sustavi

SAFE & ALERT

Sustav pomoći pri manevriranju unatrag za viličare i industrijska vozila: nadzire područje u kojem se vozila kreću upozoravajući operatera na svaki rizik od sudara s objektima, ljudima ili strukturom čime se dramatično smanjuje rizik od nesreća.

KAKO RADI

Safe & Alert, iako ultrazvučni senzor, otkriva svaku prepreku u radnom području gdje se industrijsko vozilo kreće unatrag. Odmah upozorava vozača vizualnim i zvučnim signalima čija frekvencija postaje intenzivnija približavanjem prepreci.

KOMPONENTE

  • CySens ultrazvučni senzor: patentirani senzor sposoban dosljedno i pouzdano detektirati bilo koji objekt do 4 metra; bočni dijeloviomogućuju detekciju prepreka do 1,5 metar.  Senzor je sposoban dosljedno i pouzdano detektirati objekt do 4 metra okomito od točke emisije. Kombinacija središnjih i bočnih dijelova stvara pokrivenost detekcije od oko 180° u odnosu na stražnji kraj kamiona.
  • Napredni MiniMind zaslon: napredni zaslon može se smatrati jezgrom sustava.Radi kao središnja jedinica koja obrađuje dolaznesignale primljene od senzora, pružajući operateru vizualne i akustične signale. Izuzetno kompaktan (40x130x36mm) lako se postavlja u kabinu.

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA

Instalacija sigurnosnog sustava Safe & Alert ne zahtijeva intervenciju tehničara ili posebne tehničke vještine: da bi uređaj radio potrebno je jednostavno spojiti 3 žice.

POSTAVLJANJE PARAMETARA

Pritiskom na crveni gumb na zaslonu moguće je jednostavno i brzo odabrati 3 unaprijed postavljene konfiguracije. Nema potrebe za USD ključem i računalnim softverom za odabir udaljenosti detekcije iz unaprijed postavljenog raspona.

POUZDANOST

Čvrst dizajn, vrhunski materijali i visokokvalitetna elektronika čine ga pouzdanom profesionalnom opremom.

SAFE&ALERT+

Safe&Alert+ je posebno dizajniran za primjenu na srednjim/velikim industrijskim vozilima koja zahtijevaju širu detekciju. U slučaju neizbježnog sudara zbog prisutnosti ljudi ili predmeta tijekom manevriranja unatrag, operater se promptno upozorava zvučnim i vizualnim signalima dok se približava prepreci.

KAKO RADI

Safe & Alert +, preko ultrazvučnog senzora CySens L, detektira ljude, objekte ili strukturu u radnom području: svaka prepreka se odmah signalizira vozaču u stvarnom vremenu zvučnim alarmima i vizualnim upozorenjima sve jačeg intenziteta na zaslonu smještenom u kabini.

KOMPONENTE

  • CySens ultrazvučni senzor: patentirani senzor sposoban dosljedno i pouzdano detektirati bilo koji objekt do 4 metra; bočni dijelovi omogućuju detekciju prepreka do 1,5 metar. Senzor je sposoban dosljedno i pouzdano detektirati objekt do 4 metra okomito od točke emisije. Kombinacija središnjih i bočnih dijelova stvara pokrivenost detekcije od oko 180° u odnosu na stražnji kraj kamiona.
  • Napredni MiniMind zaslon: napredni zaslon može se smatrati jezgrom sustava. Radi kao središnja jedinica koja obrađuje dolazne signale primljene od senzora, pružajući operateru vizualne i akustične signale. Izuzetno kompaktan (40x130x36mm) lako se postavlja u kabinu.
  • Baterija

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA

Safe&Alert+ instalacija zahtijeva jednostavno spajanje uređaja na odgovarajući izvor napona i na signal za preokret; takva operacija ne zahtijeva intervenciju tehničara ili posebne tehničke vještine.

ŠIRA POKRIVENOST DETEKCIJE

Sigurnosni sustav Safe&Alert+ omogućuje nadzor većih radnih površina, detekciju do 250 cm širine i maksimalnu udaljenost detekcije od 350 cm.

POSTAVLJANJE PARAMETARA

Pritiskom na crveni gumb na zaslonu moguće je jednostavno i brzo odabrati šest unaprijed postavljenih konfiguracija. Nema potrebe za USB ključem i računalnim softverom za odabir udaljenosti detekcije iz unaprijed postavljenog raspona prema vašim potrebama i izgledu.

ZAŠTO JE DOBRO POSLOVATI S NAMA ?

USLUGA S OSMIJEHOM NA LICU

Brigu oko viličara i transportnih vozila te njihovo redovito održavanje i servis prepustite nama