Obnova viličara

Obnova viličara

Viličari su naša specijalnost! Uz prodaju novih i rabljenih viličara, te servis viličara svih marki nudimo i obnovu rabljenih viličara.
Ukoliko imate potrebu za obnovom vašeg viličara obratite nam se sa povjerenjem.
Ljudi često procjenjuju stanje viličara gledajući na karoseriju viličara. U mnogim slučajevima, viličar treba samo malo doraditi, ali ponekad je kod kvalitetnih rabljenih viličara potrebno potpuno farbanje cijelog stroja, od karoserije, krana i unutrašnjosti kabine, kako bi se viličar pokazao u svom punom potencijalu. Tamo gdje je potrebna daljnja sigurnost o mehaničkom stanju, možemo pružiti potpunu obnovu rabljenog viličara, uključujući dubinski pregled stroja i sve potrebne testove prije nego što viličar bude spreman za dugogodišnju uslugu.

Naš proces obnove viličara

Prvi korak je potpuni pregled stroja. Sveukupno stanje je jedno, ali kako bi se osigurala sigurnost i pouzdanost, svaka komponenta, posebno mehanička, mora se pažljivo provjeriti i, ako je potrebno, zamijeniti. U potpunosti testiramo cijeli viličar. Svaki element viličara pažljivo očistimo. Potrebno je promijeniti hidraulične tekućine i ulje, zamijeniti filtere i podmazati ležajeve. Baterija se provjerava i ovisno o zahtjevu kupca možemo obnoviti ili zamijeniti ćelije, pa čak i ponuditi regeneraciju baterije. Sljedeći korak je pregled krana. Ovaj dio viličara jedan je od najvažnijih – njegovo stanje i sposobnost nesmetanog rada izravno utječu na to koliko učinkovito i sigurno viličar može raditi. Kran je potrebno demontirati i duboko očistiti. Dijelovi krana i valjci moraju se pregledati; lanci se po potrebi mijenjaju, a ležajevi se postavljaju u ispravan položaj. Nakon testiranja upravljačkog sustava, on se također propisno čisti i podešava, a istrošeni dijelovi se zamjenjuju po potrebi; sve komponente kabine osvježavaju se ili mijenjaju kako bi se poboljšala udobnost operatera. Čak se i sjedalo može zamijeniti prema specifikaciji kupca. Zatim slijede vilice koje se pregledavaju i zamjenjuju ako su istrošene. Također možemo isporučiti duljinu vilice prema potrebi za primjenu. Obnovljeni viličar se ponovno sastavlja s novim gumama i na kraju testira spreman za dug i pouzdan radni vijek.

Postupak obnove viličara:

  • Zaprimanje rabljenog viličara.
  • Provjera podataka o viličaru.
  • Provjera tehničkog stanja i funkcija hidraulike.
  • Temeljito čišćenje viličara (opreme i svih elektroničkih komponenti).
  • Obnova s originalnim STILL rezervnim dijelovima.
  • Ispitivanje i regeneracija trakcijske baterije.
  • Priprema za lakiranje i lakiranje.
  • Završno sastavljanje viličara.
  • Kontrola kvalitete u skladu sa svjetskim standardima.