Roy Pow

roypownewlogo400x200

Litij-ion trakcijske baterije za industrijsku primjenu

Ovlašteni smo zastupnik RoyPow proizvoda

RoyPow je proizvođač LiFePO4 (LFP – lithium iron phosphate) baterija za industrijsku primjenu. RoyPow litij-ion baterije opremljene su sustavima zaštite koji kontinuirano prate i reguliraju struju, napon i temperaturu baterije time osiguravajući dugoročnu stabilnost u radu. Prednosti korištenja litij-ion baterija su višestruke: baterija se može dopunjavati po potrebi, eliminira se vrijeme potrebno za zamjenu baterija, baterije se brzo pune, osiguravaju konzistentnu snagu i ne zahtjevaju nadopunjavanje vodom i održavanje.

Promijenite način na koji punite svoju električnu opremu. Snaga bez premca s visokom kompatibilnošću za rad u više smjena. RoyPow baterije imaju širok raspon primjene za različite marke strojeva za manipulaciju robom. Nekoliko razloga zbog kojih bi trebali razmotriti prijelaz na RoyPow litij-ionski izvor energije:

Životni vijek litij-ion baterija je 3 do 4 puta dulji od životnog vijeka olovno kiselinskih baterija. RoyPow specijaliziran je za istraživanje i razvoj te proizvodnju litij-ion baterijskih rješenja, a ovlašteni smo zastupnik njihovih proizvoda što uključuje baterije, pripadajuće punjače i druge proizvode iz njihovog asortimana.

Mala investicija, veliki povrat. Uštedite 70% troškova u 5 godina*.

*Napomena: Stvarni troškovi mogu varirati ovisno o lokalnim uvjetima.

Povećana učinkovitost

Zahvaljujući tehnološkom napretku, poput BMS-a i mogućnosti prigodnog punjenja, oprema s litij-ionskim pogonom može pomoći u poboljšanju učinkovitosti i smanjiti vrijeme zastoja zbog potrebe za punjenjem.

Povećana produktivnost

Operateri se mogu manje brinuti o punjenju svoje opreme i više usredotočiti na zadatak koji im predstoji. Tehnologija litij-ionskih baterija omogućuje tvrtkama da ulažu u automatizaciju i robotska rješenja kako bi se zaobišla potreba za ljudskim radom. 

Lakši protokoli punjenja i skladištenja

Litij-ionske baterije mogu se puniti prigodno - i težite tome! To znači da možete puniti kada vama odgovara

Nije potrebno održavanje

Za razliku od olovnih baterija, litij-ionske baterije ne zahtijevaju zamorno nadopunjavanje vodom i održavanje.

Sve u svemu ovo je najsigurnija i najpouzdanija kemija

Litij-ionske baterije poboljšavaju radnu sigurnost objekta na nekoliko načina: 1. Ne moraju se vaditi iz opreme tako često jer se mogu nadopunjavati prigodno. 2. Litij-ionske baterije su sigurnije za okoliš jer postoji manji rizik od pregrijavanja, eksplozije ili ispuštanja opasnih i otrovnih para ili tekućina. 3. Litij-ionske baterije ne trebaju vlastiti prostor za punjenje/skladištenje jer ne dolaze s istim opasnim/ekološkim rizicima kao olovne baterije. Ponosni smo što smo stručnjaci za rješenja za pohranu energije. Zbog toga smo odabrali vrhunsku kemiju baterije koja je dokazana u višestrukim primjenama desetljećima istraživanja. Osim toga, odabrano RoyPow rješenje za pohranu energije ima brojne prednosti u odnosu na trenutnu tehnologiju olovne kiseline. LFP (litij željezo fosfat - LiFePO4) je popularan u industrijama s intenzivnom uporabom i teškim okruženjima. Iako ova kemija ima nešto nižu gustoću energije (3,2 V/ćeliji), može izdržati puno opterećenja. Dug je vijek trajanja, jeftinija je i puno sigurnija jer ne sadrži kobalt. Može izdržati vrlo širok raspon temperatura. LFP također može izdržati struje pražnjenja do 20C, ali tipični obrasci upotrebe uključuju 1C.

Kapacitet i vijek trajanja

Sve litijeve kemikalije imaju veću gustoću energije u usporedbi s olovnim baterijama. Na svaki kemijski sastav baterijskih ćelija utječe dubina pražnjenja, a što je dublje pražnjenje, to je životni vijek kraći. RoyPow litij-ion može se isprazniti do 80% uz zadržavanje dugog vijeka ciklusa (>3500 ciklusa). Životni ciklus olovnih baterija drastično se smanjuje. Zapravo, pri dubini pražnjenja od 80%, olovne baterije traju samo 1000-1500 ciklusa, što znači da RoyPow baterije traju 3x duže.

Brzina i učinkovitost

RoyPow litij-ionske baterije su brze. Mogu se potpuno brzo puniti i mogu podnijeti ultrabrzo punjenje do 1C (potpuno punjenje za 1 sat). Profil pražnjenja litij-ionske baterije pokazuje kako napon i snaga ostaju gotovo konstantni tijekom njenog pražnjenja, za razliku od olovne kiseline. To znači da čak i kada je baterija prazna, performanse ostaju visoke. Nema problema s memorijom, ispraznite i napunite bateriju u bilo kojem trenutku bez posljedica. Kod olovne kiseline, nepotpuno punjenje dovodi do sulfatizacije koja oštećuje baterije. To se također događa kada se olovna kiselina skladišti dok nije potpuno napunjena. Uz RoyPow litij-ionsku bateriju, pohranite bateriju u bilo kojem stanju napunjenosti osim blizu nule.

Sigurnost i pouzdanost

Kada gledate napredne litijeve baterije, postoji veliki izbor kemijskih spojeva. Odabrali smo litij željezo fosfat (LiFePO4) jer ima tri prednosti koje ga čine očiglednim izborom za teške poslove. Termički je stabilan do vrlo visokih temperatura, što znači da nema toplinskog gubitka. Baterije se mogu sigurno koristiti na temperaturama okoline do 55°C. Rad olovnih baterija na ovoj temperaturi smanjuje njihov radni vijek za nevjerojatnih 80%. Litij željezo fosfat pruža izuzetno dug životni ciklus, s konkurentskim kemijskim spojevima koji su ili preskupi (litij titanat - LTO) ili previše nestabilni (litij nikal kobalt aluminijev oksid - NMC). Litij željezo fosfat pruža više snage i veću gustoću energije od olovne kiseline i mnogih drugih litijevih kemikalija, tako da je savršen za zahtjevne poslove i učinkovita rješenja za pohranu energije.

NOVA TEHNOLOGIJA

Stvorite veću vrijednost za svoje poslovanje.

Ponuda baterija i punjača proizvođača RoyPow

has been added to your cart:
Checkout