Regeneracija baterija

Regeneracija baterija

Baterije u prosjeku traju 5 do 7 godina (od 1500 do 2100 punjenja/pražnjenja). Loši operativni postupci i zanemarivanje baterija može dovesti do skraćenog vijeka trajanja i oštećenja baterije.

Do oštećenja dolazi niskom razinom elektrolita, prekomjernim punjenjem i prekomjernim pražnjenjem. Nepravilno održavanje baterija će rezultirati skupom i preranom zamjenom.

Regeneracija i desulfatizacija oštečenih baterija dovesti će zdravlje baterije u novo stanje, povećati performanse baterije, koristititi manju potrošnju energije pri punjenju i na kraju uštedjeti novac u troškovima zamjene baterije.

Koristeći najnapredniju i najučinkovitiju tehnologiju, mi ćemo regeneritati vaše baterije u samo nekoliko koraka. Nakon regeneracije nudimo vam i kompletna rješenja za testiranje i nadzor baterija da bi se baterije održavale u ispravnom stanju.

  • mjerenje kapaciteta baterija
  • obnovu kapaciteta jednom od metoda regeneracije
  • po potrebi servis baterije i zamjenu dotrajalih članaka
  • tehničku procjenu potrebnih kapaciteta baterija prema opsegu rada

POWEREXTENDER

powerextender

PATENTIRANO I CERTIFICIRANO

TEHNOLOGIJA ZA ODRŽAVANJE I UDVOSTRUČAVANJE ŽIVOTNOG VIJEKA OLOVNIH BATERIJA

PowerXtender je znanstveno dokazan, ekološki prihvatljiv tekući aditiv koji rješava najznačajnije probleme s olovnim baterijama; sulfatizacija i degradacija olovnih ploča.

Formulacija PowerXtendera proizašla je iz godina istraživanja produljenja vijeka trajanja baterije kako bi se poboljšala učinkovitost i izdržljivost vojne baterije. Duga potraga ovog desetljeća predstavlja revolucionarno rješenje u industriji dinamičke regeneracije baterija. Uspješno testiranje performansi na kraju je rezultiralo certificiranjem PowerXtendera od strane Organizacije Sjevernoatlantskog saveza (NATO). Detaljni rezultati znanstvenih ispitivanja i stručna mišljenja ovlaštena od strane vlade dostupni su na zahtjev.

PowerXtender donosi niz prednosti inovativnih rješenja u području:

  • Značajna ušteda troškova do 85 posto
  • Jednostavna i brza primjena
  • Zaštita okoliša

KAKO RADI

Uklanjanje sulfata i povećanje vodljivosti. Ioni sadržani u PowerXtenderu smanjuju koroziju ćelija i pomažu aktivnoj masi da se poveže s vodičima. To dovodi do dugotrajne otpornosti na koroziju i očuvanja željene vodljivosti mase vodiča i niskog unutarnjeg otpora.

powerextendergraf

Uklanjanje krupnozrnatog sulfata. Elementarni kisik koji se oslobađa iz vodikovog peroksida drobi kristalni sulfat u oblik finog praha. Fini praškasti oblik može se ponovno koristiti tijekom punjenja, što dovodi do povećane koncentracije elektrolita.

Soli sadržane u PowerXtenderu mijenjaju aktivnost iona i tako povećavaju napon pražnjenja. Time se povećava ukupna količina isporučene električne energije tijekom pražnjenja.

PowerXtender mehanički i električno oblikuje igličaste kristale koji spajaju zrnca pozitivne elektrode. To povećava mehaničku čvrstoću i električnu vodljivost aktivne mase i u konačnici poboljšava performanse baterije.

Stvaranje finog filma oko kristala aktivne mase zaustavlja njihovo srastanje u grubozrnatu strukturu. Jezgre kristalizacije dovode do stvaranja povoljne sitnozrnate strukture. To dovodi do veće efektivne površine i većeg kapaciteta pozitivne elektrode.

Soli u PowerXtenderu mogu povećati poroznost aktivnih masa i istovremeno povećati sile između čestica. To poboljšava mehanička svojstva aktivne mase pozitivne elektrode i sprječava njezino rano raspadanje.

PowerXtender štedi troškove i povećava učinkovitost

Produžuje životni vijek baterija i povećava učinkovitost i kapacitet baterije, čime se smanjuju troškovi potrebni za obnavljanje portfelja baterija. Smanjuje potrošnju energije tijekom punjenja baterije i pomaže u uštedi troškova povezanih s zbrinjavanjem otpada. Redovita primjena kemijski optimizira karakteristike baterije; značajno usporava opadanje kapaciteta i performansi baterije. Time se povećava učinkovitost, funkcionalnost i pouzdanost baterije. Povećanje i balansiranje kapaciteta pojedinih ćelija osigurava pouzdanost cijelog sustava. PowerXtender je jednostavan za korištenje i štiti okoliš. Aplikacija nije tehnološki ni investicijski zahtjevna i odvija se direktno na lokaciji korisnika ili u našem objektu. Povezuje financijsku dobit s odgovornim pristupom okolišu, sprječava ranu zamjenu baterija i smanjuje potrošnju energije uz smanjenje razine emisija CO2 i toksičnog otpada olova u okolišu.