ZABORAVILI STE VAŠE PRISTUPNE PODATKE?

MOŽE LI SE ELEKTRIČNI VILIČAR KORISTITI VANI?

Često kad pomislimo na električne viličare, razmišljamo o zatvorenom prostoru, dok za zahtjevne vanjske primjene padaju na pamet IC (diesel ili plinski) viličari. No, je li moguće koristiti električne viličare u vanjskim aplikacijama?

Viličari koji se pokreću na diesel ili plin se uglavnom koriste na otvorenom, posebno diesel viličari. To je zato što njihova emisija CO2 i buka ograničavaju upotrebu u zatvorenom. Ovo je u osnovi radi zaštite zdravlja zaposlenika i smanjenja njihovog rada.

S druge strane, električni viličari tradicionalno se koriste u zatvorenom. Njihov električni motor omogućuje im tihi rad na čistim i ujednačenim podovima. Međutim, oni su potpuno opremljeni za rad u mješovitim aplikacijama (i u zatvorenom i otvorenom).

NEKOLIKO UOBIČAJENIH ZABLUDA KADA SU U PITANJU ELEKTRIČNI VILIČARI

"Električni viličari manje su učinkoviti od vanjskih IC viličara." - NETOČNO.

Da bi se uvjerili da je ova tvrdnja netočna, pogledajte video u nastavku gdje je testiran električni viličar RX 60-25, te usporedbu sa IC viličarima.

 

"Električni viličari ne mogu biti opremljeni za vanjsku upotrebu s kabinom i potrebnom rasvjetom." - NETOČNO.

Električni viličari mogu biti opremljeni (poput IC viličara) svim opcijama potrebnim za rad na otvorenom u svim vremenskim uvjetima sa zatvorenom kabinom, grijanjem, klima uređajem, radnim svjetlima. Mogućnosti su bezbrojne. Bez obzira pada li kiša, snijeg ili je vjetrovito, pa čak i u vrućim ljetnim mjesecima, električni viličari mogu raditi na otvorenom uz maksimalnu udobnost i produktivnost.

"Električni viličari zadovoljavaju najviše zahtjeve sa sigurnošću i udobnošću na otvorenom." - TOČNO

Nema vibracija, nema buke, nema ispuštanja plina u atmosferu, a kod Li-Ionskih baterija ni ne pušta se plin na kraju punjenja.

 

Kao što ste sad i sami zaključili, jasno je da su električni viličari sada potpuno pogodni za rad na otvorenom.

Na kraju vam donosimo savjete koje opcije trebate odabrati da biste bili sigurni da donosite pravu odluku.

  • Odaberite Super Solid Tire (pune gume) koje su prikladne za vanjske radove na neravnijim tlima nego u zatvorenim prostorima. Ove gume bolje prigušuju, smanjuju vibracije i poboljšavaju stabilnost viličara.
  • Neophodno je da viličar ima zatvorenu kabinu kako bi zaštitila vozača kod lošeg vremena.
  • Ako želite biti produktivni do kraja dana ili tijekom noći, viličar mora biti opremljen radnim svjetlima.
  • Još jedna važna opcija, viličar učinite vidljivijim u bučnom okruženju. Blue spot svjetla drugim radnicima i operaterima signaliziraju prisutnost viličara.
NA VRH