ZABORAVILI STE VAŠE PRISTUPNE PODATKE?

ELEKTRO VS. IC VILIČARI

S obzirom da tržište električnih viličara brzo raste u Hrvatskoj, bismo li svi trebali električne viličare u svom poslovanju?

Kako se po performansama uspoređuju sa diesel viličarima?

Što „električno“ znači za industriju rukovanja teretom u cjelini?

Jesu li niže emisije ugljika jedina prednost koja doprinosi poslovanju?

Odgovaramo vam na ključna pitanja o električnim viličarima.

Usporedba elektro i diesel viličara

Što pokazuju testovi?

Tijekom posljednih 5 godina u Hrvatskoj se vidi progresivno prihvaćanje i poboljšanje na tržištu električnih viličara. Danas smo u poziciji da električni viličari ne nude samo uštedu troškova u usporedbi sa diesel viličarima, već električni viličari mogu raditi i na višim razinama performansi u usporedbi sa diesel viličarima.

Nakon različitih neovisnih ispitivanja provedenih u Njemačkoj, 2018. i 2020. godine, električni viličar RX 20(1,4 – 2,0 tone) prikupio je samo najbolje ocjene. U oba navrata viličari su ocjenjivani prema nekoliko različitih kriterija kao što su: izvedba, sigurnost, udobnost i kvaliteta – a rezultati su bili iznimni na svim razinama.

„Neovisno izvješće stručne publikacije za usporedbu f+h“ nakon testiranja o STILL RX 20: „Postigli smo aritmetički izlaz od 430 paleta po osam sati. To znači da RX 20 premašuje najviše zabilježenih paleta na sat u ovoj klasi. Najbolji viličar ikad testiran u Verkehrsrundschau.“

Koje su prednosti električnog viličara?RX 60

Očigledna prednost prelaska na električni viličar sa diesel ili plinskog je očuvanje okoliša. Osim toga, ostale su prednosti performanse, primjena, niži troškovi održavanja i rada, tiše i čišće radno okruženje vaših zaposlenika.

Električni viličari traju dulje i troše manje od ostalih viličara. Naš novi RX 60 uspjet

će odraditi do dvije potpune smjene bez potrebe za punjenjem!

Također, električni viličari imaju raznovrsniju primjenu od diesel i plinskih viličara, mogu se koristiti u zatvorenom i na otvorenom prostoru bez utjecaja na njihove performanse, a ono što je najbolje od svega, znatno su niži operativni troškovi. Oni imaju puno manje dijelova, a bez motora ili ispušnog sustava potrebno je mnogo manje održavanja. Ovdje dolazimo do sljedećeg pitanja.

Jesu li električni viličari skuplji od dizelskih?RX 60

Električni viličar zahtjeva veće početno ulaganje od dizelskog. Međutim, budući da električni viličar pomaže smanjiti stalne operativne troškove tijekom vremena, postiže izvanredne ukupne uštede. Osim toga, ako su opremljeni Li-Ion tehnologijom, omogućuju maksimiziranje radnih smjena i olakšavaju izvršavanje zadataka. Dodamo li i učinkovitost koja je nenadmašiva, isplati se kupiti električni viličar.

Doprinose li električni viličari zdravlju i sigurnosti u logistici?

Apsolutno. Oni ne proizvode emisije i imaju sigurnu i brzu zamjenu baterije uz jedinstvenu „bočnu“ izmjenu. Postoji novi komunikacijski sustav između operatera i viličara za sigurnost i upravljanje (STILL Easy Control). Operater može aktivirati funkcije performansi (ovisno o aplikaciji) i odmah će primiti sva važna sigurnosna ažuriranja.

STILL već dugi niz godina svoje viličare radi vodeći se mišlju: „Safety first!“ – što znači da je na prvom mjestu sigurnost, a to i dokazujemo jer su svi viličari proizvedeni sa jedinstvenim sigurnosnim značajkama.

Hoće li industrija za rukovanje materijalima postati potpuno električna?

Sigurni smo da će postati električnija. Vidimo da tržište raste velikom brzinom, a hoće li se svi potpuno prebaciti na električnu, vidjeti ćemo. Još uvijek postoji mnogo aplikacija u kojima treba koristiti diesel i plinske viličare.

Kako je tržište električnih viličara promijenilo logističku industriju?

U Europi se tijekom posljednjih 20 godina povećao volumen električnih viličara u usporedbi sa tržištem IC viličara (diesel ili plinski). Na većini europskih tržišta prodaje se više električnih viličara, toliko da je do kraja rujna 2020. (samo u Europi) prodano trećinu više električnih viličara. Ovaj pomak u potražnji potaknut je boljom tehnologijom koju je razvio STILL. Kupci počinju uviđati prednosti električnih viličara i tržište zaista raste.

Elektro i IC viličari imaju različite karakteristike i uvijek postoji jedan od onih koji zbog svojih karakteristika i performansi u određenim okolnostima ima bolji učinak. Kontaktirajte nas, i mi ćemo pronaći najbolje rješenje za vaše poslovanje.

NA VRH