Sustav za izbjegavanje kolizije

CAS-G2: COLLISION AVOIDANCE SYSTEM

ŠTO JE?

CAS-G2 je dizajniran za smanjenje radnih nesreća uzrokovanih sudarima teretnih vozila. Kao sustav podrške za vozače pruža više informacija o prostoru kojim kruže. Omogućuje osobi koja upravlja vozilom da nauči o položaju drugih viličara i dovede ih komunikaciju prilikom donošenja odluka o vožnji. CAS-G2 je sustav koji nadopunjuje druge komponente dizajnirane za poboljšanje sigurnosti na radu.

KAKO RADI?

Nakon što je viličar opremljen CAS-G2 sustavom, otkrit će i druga vozila koja su također opremljena istim uređajem. Zone detekcije se mogu konfigurirati, s dometom do 40 metara. To znači da čak i ako viličar putuje kroz mrtvi kut ili se kreće iza police ili prostora koji ga sprječava da se jasno vidi, sustav će otkriti njegovu prisutnost i upozoriti vozače koji se približavaju kako bi mogli poduzeti potrebne mjere opreza.

PREDNOSTI

CAS-G2 sustav ističe se po brojnim prednostima koje nudi u bilo kojem od gore navedenih sektora. Između ostalog:

  • Dokazano je da smanjuje nesreće u područjima s velikim prometom viličara
  • Lako se implementira
  • Može se koristiti u svim vrstama industrijskih vozila
  • Izdržljiv je i izgrađen od robusnih komponenti

GDJE SE MOŽE KORISTITI?

Sustav CAS-G2 može se koristiti u područjima za utovar i istovar, prostorima s slabom vidljivošću, mjestima s pješačkim i viličarskim prijelazima, radnim prostorima gdje se pješaci i teretna vozila poklapaju te prostorima s visokim intenzitetom prometa viličara. Idealan je za skladišta, luke i proizvodne pogone.

ZAŠTO JE DOBRO POSLOVATI S NAMA ?

USLUGA S OSMIJEHOM NA LICU

Brigu oko viličara i transportnih vozila te njihovo redovito održavanje i servis prepustite nama