ZABORAVILI STE VAŠE PRISTUPNE PODATKE?

SPRIJEČITE VELIKE KVAROVE VILIČARA

Redovito održavanje viličara od velike je važnosti jer ne samo da održava viličar ispravnim, već i sprečava nesreće i neočekivana prekoračenja troškova.

Ukoliko želite produžiti vijek trajanja svoje flote slijedite jednostavne savjete kako biste optimizirali svoj proračun i vrijeme za popravak svojih viličara.

SVAKODNEVNO I PREVENTIVNO ODRŽAVANJE

Ako ne obavljate svakodnevno održavanje viličara, vrijeme je da počnete! Provjerite postoje li curenja, radi li stroj ispravno, ne emitira li neobične zvukove, provjerite rad sigurnosnih sustava, razinu ulja i svakodnevno čistite viličar, kako biste spriječili veće kvarove. Uz to, naši tehničari preporučuju redovito preventivno održavanje, poput podmazivanja stroja ili ispuhivanja zračnog filtera.

KVALITETNE GUME

Gume utječu na učinkovitost vašeg viličara i performanse baterije. Uz to, daju stabilnost i sposobne su promijeniti opće ponašanje stroja. Zbog toga je neophodno odabrati kvalitetne gume prilagođene radu vašeg viličara.

  • pneumatske gume - preporučuju se za prijevoz krhkog tereta jer bolje apsorbiraju udarce.
  • superelastik pune gume - jedne od najčešće korištenih guma zbog svoje čvrstoće. Čvrsti kotač manje prigušuje, ali nudi prednost sprečavanja probijanja.
  • gume koje ne ostavljaju tragove - ove bijele gume često se mogu vidjeti u prehrambenim industrijama jer ne ostavljaju trag na podovima. One su nešto skuplje i vijek trajanja ovih guma je kraći od punih guma.

Rad, teren i stil vožnje operatera su čimbenici koji utječu na trošenje guma. Stoga je neophodno da dobijete savjet koliko često trebate vršiti izmjene i prepravke ili koja je vrsta gume najprikladnija za vaše strojeve i vaše poslovanje.

PROVJERA KOČNICA

Svaki put prije pokretanja viličara pažljivo provjerite kočnice zbog vaše sigurnosti. Osim toga, od velike je važnosti da s vremena na vrijeme tehničari provjere stanje kočnica vašeg viličara i da naznače datum sljedećeg servisa. Držeći se stručnih smjernica, štite kočnice i opremu.

STILL ORIGINALNI DIJELOVI

Iako generički dio izgleda isto kao originalni dio, tim za održavanje savjetuje da su za STILL viličare prikladni samo originalni STILL dijelovi.

Standarni rezervni dijelovi ne nude istu funkcionalnost, sastav i toleranciju kao originalni, te nameću neka ograničenja uporabe koja utječu na jamstvo.

Izvorna marka često vrši ažuriranja koja se ne odnose na generičke dijelove i uzrokuju nekompatibilnosti.

ČIŠĆENJE VILIČARA

Slijedom metode čišćenja prilagođene vašem viličaru omogućit ćete mu produženje vijeka trajanja. U tom smislu, preporučljivo je spriječiti ulazak vode u elektroničke dijelove električnih viličara. Ako viličar operete ručno vlažnom krpom i izbjegnete čišćenje visokotlačnim uređajem, spriječiti ćete velike popravke.

Jeste li znali da masnoća i ulje mogu uzrokovati kvar na stupu upravljača ili kranu? Redovitim čišćenjem i naknadnim podmazivanjem izbjeći ćete ovaj problem.

 

Za sve savjete vezane uz redovito održavanje viličara, obratite nam se s povjerenjem!

NA VRH