ZABORAVILI STE VAŠE PRISTUPNE PODATKE?

OBRATITE PAŽNJU NA OVIH 8 STVARI PREKO LJETA!

Vrućine nam se opasno bliže, a kod visokih temperatura trebamo posebnu pažnju posvetiti automobilima. Stoga smo pripremili za vas 8 stvari na koje treba obratiti pažnju preko ljeta.

  1. RASHLADNI SUSTAV

Rashlađivanje motora uvijek je važno, no redovno provjeravanje rashladnog sustava još je važnije ljeti kada su temperature visoke. Potrebno je provjeriti razinu rashladne tekućine, ali i stanje crijeva i spremnika u kojem se rashladna tekućina nalazi.

  1. BRISAČI

I ljeti imamo kišne dane, a i broj insekata u zraku se povećava te su vam „usluge“ brisača potrebne i tijekom najtoplijeg godišnjeg doba. Upravo zbog toga, redovno provjeravajte stanje brisača, tim prije što njihova zamjena ne predstavlja veliki trošak, a ni kompliciran postupak. Uz to, provjerite i razinu tekućine za vjetrobransko staklo.

  1. TEKUĆINE

Osim rashladne, vaš automobil ne može funkcionirati bez još 4 tekućine: motorno ulje, ulje mjenjača, ulje za servo volan i kočiona tekućina. Za zamjenu pojedinih tekućina potreban vam je stručnjak u profesionalnom auto-servisu.

  1. KLIMA

O rashlađivanju kabine ljeti ne trebamo previše govoriti. Sustav klimatizacije u automobilima sa vremenom postaje korozivan i počinje ispuštati plin što dovodi do slabijeg ili nikakvog rashlađivanja kabine. Tada je potrebno odraditi proces punjenja klime.

  1. FILTER ZA ZRAK

Uloga filtera za zrak je da osigura nesmetan protok zraka, neophodnog za sagorijevanje i pravilan rad motora. Povećana potrošnja goriva i sporo primanje plina prilikom ubrzavanja ukazuju na to da je filter prljav ili oštećen.

  1. GUME

Gazeći sloj guma troši se prilikom upotrebe. To znači da, ako koristite gume duže vrijeme, trebate redovito provjeravati dubinu gazećeg sloja. Kada već kontrolirate gume, pobrinite se da i njihov pritisak bude u skladu s modelom automobila te ih dopumpajte ako je potrebno kako ne biste završili s ispumpanom ili probušenom gumom.

  1. ZAŠTITA OD SUNCA ZA VJETROBRANSKO STAKLO

Svi znako koliko i kako sunce može peći ljeti. Zato, kada ne vozite svoj automobil pobrinite se da je njegovo vjetrobransko staklo zaštićeno folijom. Na taj način čuvate svoju kabinu.

  1. ČISTOĆA EKSTERIJERA

Ne samo da će vam redovno pranje automobila ljeti pomoći da bolje vidite kroz vjetrobransko staklo automobila, na kojoj se ljeti nakupe kako prljavština, tako i insekti, već će i zaštititi lak od sunčevih zraka.

 

Na kraju, uživajte u svojim putovanjima!

NA VRH